Skąd w kawie biorą się nuty smakowe?
Każda kawa ma swój własny, specyficzny smak, charakteryzujący się różnymi nutami i ich niuansami. Te cechy smakowe w przypadku kawy są naturalne i zależą od …
Czytaj dalejKażda kawa ma swój własny, specyficzny smak, charakteryzujący się różnymi nutami i ich niuansami. Te cechy smakowe w przypadku kawy są naturalne i zależą od …
Czytaj dalejKawę można przygotować na wiele różnych sposobów, z których wiele jest tak starych, jak sama ludzkość. Jednak żaden z nich nie zdołał tak szybko podbić …
Czytaj dalejNa początku 2020 roku w naszej palarni działy się wielkie rzeczy! Do naszej rodziny palarskiej dołączył nowy członek – maszyna do palenia kawy Giesen W45A. …
Czytaj dalejZeszłoroczny sukces w międzynarodowym konkursie gastronomicznym Great Taste udało nam się obronić również w tym roku. Tym razem nagrodzone zostały wszystkie 4 zarejestrowane kawy espresso.
Czytaj dalejPiękne wzory i doskonała symetria. Bogaty kontrast kolorów i delikatna piana bez widocznych pęcherzyków. Tak, mówimy tu o latte art – profesjonalnej sztuce baristycznej.
Czytaj dalejIle napojów kawowych można przyrządzić z espresso i spienionego mleka? Więcej niż możesz sobie wyobrazić! Jednak najbardziej znanym i do tej pory najpopularniejszym jest niewątpliwie …
Czytaj dalejDwie różne nazwy, dwa różne napoje, chociaż mają ze sobą tak wiele wspólnego. Espresso i ristretto – w czym są podobne, a czym się różnią?
Czytaj dalejMała filiżanka, wyrazisty aromat i niepowtarzalny smak. To espresso! Pyszny napój kawowy, który pobudza ciało i umysł, i jest uwielbiany przez ludzi na całym świecie.
Czytaj dalejDwa gatunki kawy, które toczą między sobą niekończącą się wojnę. Jednak w odpowiedniej kombinacji mogą stworzyć wyjątkową mieszankę. Jaka jest Arabica, a jaka Robusta?
Czytaj dalejDla wielu z nas jest to część wspomnień z dzieciństwa. Używano jej w domu, w domku letniskowym lub u dziadków. Nie jest to jednak jakiś …
Czytaj dalejWyborowe
ziarna
Świeżo
palona
Światowe
nagrody
Szybka
dostawa