Siesta

49 

Kawa o obniżonej zawartości kofeiny, która zaskoczy Cię pełnym, migdałowym smakiem.

Wyczyść
W magazynie - wysyłamy natychmiast

Mocno migdałowa kawa o obniżonej zawartości kefeiny

Ebenica Siesta o niskiej zawartości kofeiny to wyjątkowa mieszanka kawy kofeinowej i bezkofeinowej z północno-zachodniej Kolumbii. Na pierwszy rzut oka trudna do połączenia para się tutaj idealnie uzupełnia zarówno pod względem aromatu, jak i smaku. Nuty migdałów, które dominują w smaku, dopełnia owocowość mandarynek i słodycz melasy.

Jej mocne, złożone ciało, figlarna owocowość i wyraźnie pełny posmak zachwyci Cię nie tylko w espresso, ale także cappuccino czy w innych kawach. Ebenica Siesta to kawa uniwersalna, która w połączeniu z mlekiem nabiera jeszcze wyraźniejszego migdałowego aromatu.

Podobnie jak w przypadku bezkofeinowej kawy Zero, tutaj wydobywana jest kofeina. szwajcarski proces wodny wykorzystujący wodę zamiast chemikaliów. To najdelikatniejsza metoda bezkofeinowej, która bierze pod uwagę nie tylko ostateczną jakość kawy, ale także zdrowie jej konsumentów. Ponadto Siesta jest testowana laboratoryjnie i bakteriologicznie oraz zawiera zdrowe, naturalne przeciwutleniacze.

Delikatny proces odkofeinowania

Za wyśmienitym smakiem tej kawy o niskiej zawartości kofeiny kryje się zbilansowana proporcja kofeinowych i bezkofeinowych ziaren. Podobnie jak w przypadku bezkofeinowej kawy Zero, tutaj również jest kofeina ekstrahowana przez metodę nazywaną Szwajcarski Proces Wodny (Swiss Water® Process), w którym zamiast chemikaliów wykorzystuje się wodę. To najdelikatniejsza metoda odkofeinowania, która bierze pod uwagę nie tylko ostateczną jakość kawy, ale także zdrowie jej konsumentów. Ponadto Siesta jest testowana laboratoryjnie i bakteriologicznie oraz zawiera zdrowe, naturalne przeciwutleniacze.

Dla kogo przeznaczona jest kawa Ebenica Siesta?

Dzięki unikalnemu składowi i niskiej zawartości kofeiny Ebenica Siesta jest przeznaczona dla:

– kawiarzy, którzy wypijają więcej niż 3 kawy dziennie
– osoby, które chcą się napić kawy również wieczorem
– kobiety w ciąży i karmiące piersią
– osoby nadwrażliwe na kofeinę
– osoby cierpiące na choroby układu krążenia

Profil smakowy kawy

migdały
mandarynki
melasa
ziarna kawy