Nowoczesna kawa espresso z kremową nutą
El Salvador La Joya to 100% Arabica, odmiana Red Bourbon, której drzewa kawowe rosną w cieniu rodzimych drzew na żyznych zboczach nieaktywnego wulkanu Izalco. Dzięki sprzyjającym warunkom i ekologicznej uprawie kawa ta ma pełny kakaowy smak, dopełniony subtelnymi tonami wanilii i słodkich cytrusów.
Średnio złożone ciało, długi kremowy posmak i 83 punkty SCAA, to właśnie jest El Salvador La Joya. Dzięki łagodnej kwasowości, przypominającej owoce kandyzowane, w espresso zyskuje lekką świeżość, która w połączeniu z mlekiem zamienia się w przyjemną słodycz.
Zwycięzca w Great Taste 2020 w kategorii espresso
Ocena kawy El Salvador La Joya przez jury Great Taste:
W aromacie wyczuwalna jest delikatna nuta owoców ze szczyptą wanilii i czekolady dla dopełnienia głębi, z odpowiednią ilością pianki. Zniewalający początkowy smak z przyjemną kwaskowatością i goryczką. Smak jest miękki, pozostawia nuty owocowe, waniliowe i ogólnie zaokrąglone uczucie w ustach oraz dobrą długość posmaku.
Więcej o naszych sukcesach na Great Taste 2020